Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-02@02:43:56 GMT

سقوط آزاد شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۴۸۲۹۰

سقوط آزاد شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران

به گزارش پارس نیوز، 

ابهام در سیاست‌های ارزی، نامشخص بودن تکلیف برجام و شکل گرفتن بازارهای موازی در اقتصاد ایران، بهاری سرد و مه گرفته را در تالار شیشه‌ای بورس رقم زده است؛ به طوری که این روزها با کاهش افق دید برای رصد چشم انداز آتی بازار سرمایه، شاهد سقوط آزاد شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش نرخ ارز به طور طبیعی باید ارزش سهام شرکت‌های بورسی را تحت تأثیر قرار دهد، ولی واکنش بازار عکس این مطلب را نشان می‌دهد، در روزهای اخیر با وجود گرانی 700 تومانی نرخ ارز شاهد ریزش بازار سرمایه و عقبگرد 771 واحدی بورس هستیم. سهامداران، اردیبهشت ماه را با افت بیش از 200 واحدی شاخص بورس شروع و با کاهش 771 واحدی و رسیدن آن به کانال 94 هزار واحد در دومین روز دنبال کردند هرچند که دیروز اندکی بهبود یافت اما همچنان درکانال 94 هزار واحدی ماند.

واکنش کارشناسان

مهدی طحانی، کارشناس بورس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار ما مهم‌ترین عامل افت بورس با وجود افزایش نرخ ارز را بی اعتمادی سرمایه گذاران به سیاست‌های دولت و ابهام‌های ارزی می‌داند. وی معتقد است تا زمانی که ساز و کار دلار 4200 تومانی روشن نشود و برای سرمایه گذارها مشخص نشود، دولت به قول هایش در زمینه ارز عمل می‌کند یا نه و تا زمانی که معلوم نیست آیا ارز برای واردکننده تخصیص داده می‌شود یا خیر و ارز صادرات کننده به چه ترتیبی خرج می‌شود، اوضاع بورس به همین منوال ادامه پیدا خواهد کرد.

به گفته وی، دومین علت ریزش بورس در روزهای اخیر، بالا بودن نرخ سود سپرده بانکی است و اینکه در حال حاضر اوراق اسناد خزانه با بالای 20 درصد در بورس معامله می‌شود و از سوی دیگر شکل گرفتن بازارهای موازی مثل بازار سکه که بلای جان بازار سرمایه شده است.

وی علت سوم پایین آمدن شاخص کل بورس را ابهام در آینده سیاست‌های بین المللی کشور و مشخص نبودن تکلیف برجام در اردیبهشت ماه عنوان می‌کند و معتقد است که سه علت محوری فوق سرمایه گذارها را به بازار سرمایه بدبین کرده است.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر پیش بینی رشد یا ادامه افت بازار بورس و سرمایه در ماه‌های آتی بر ضرورت شفافیت اقتصاد کشور در زمینه ارزی تأکید کرده و بازگشت رونق به تالار شیشه‌ای بورس را در گرو تعیین تکلیف ارز می‌داند. به گفته وی در حال حاضر سرمایه گذاران بازار بورس تمایلی به کنش در این عرصه ندارند، چون اکنون هم تاجر گیج است، هم وارد کننده و صادر کننده نمی‌دانند به چه شکلی کارشان ادامه پیدا خواهد کرد.

وی در پاسخ به اینکه کدام شرکت‌ها در روزهای پیش رو کمترین تأثیر از نوسان‌های ارزی را دارند، کل بازار سرمایه و زندگی افراد جامعه را تحت تأثیر نرخ ارز دانسته و در عین حال می‌گوید شرکت‌های خودرویی با وجود مدیریت ناکارآمد به شرطی که دولت به آن‌ها افزایش نرخ بدهد، شرکت‌های دارویی در صورتی که یارانه ارزی دریافت کنند و همچنین شرکت‌های پالایشی از تبعات منفی بازار سرمایه در امان خواهند بود.

10 روز طلایی

علی خالق نیا، کارشناس بازار بورس نیز در گفت و گو با خبرنگار ما می‌گوید تا زمانی که گرد و خاک اتفاق‌های ارزی در روزهای اخیر نخوابد و چشم انداز سیاست داخلی و همچنین سمت و سوی جهت گیری‌های سیاسی در عرصه بین المللی برای سرمایه گذار قابل رؤیت نباشد، همه افت و خیزها در بورس نوسانی خواهد بود و هیچ حکم قطعی برای افت یا رشد شاخص‌ها قابل تصور نیست.

وی با اشاره به اینکه در 10 روز گذشته، بازار سرمایه رشد خوبی را به دلیل دلار 6000تومانی تجربه کرد، علت صعودی شدن شاخص‌ها را حضور شرکت‌های صادرات محور مثل پتروشیمی‌ها در بورس ذکر کرد که با تلاطم ارزی به سود آوری بهتری رسیدند.

به گفته وی، بیشتر صنایع بورسی شرکت‌های بزرگ صادرات محور هستند که با پرش قیمت ارز با استقبال سرمایه گذارها مواجه شدند و افت اصلی بورس نیز درست از فردای روزی که ارز تک نرخی شد با به حاشیه رفتن همین شرکت‌ها آغاز شد.

منبع: روزنامه قدس

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: اقتصاد شاخص ارز سهام گرانی نرخ ارز سرمایه سرمایه گذاران دولت دلار سپرده بانکی رشد اقتصاد کشور جامعه یارانه گرد و خاک پارس بورس برجام اوراق بهادار پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۴۸۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟

به تازگی در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ را اصلاح کردند اما این موضوع چه تاثیری بر بورس دارد؟

به گزارش ایسنا، بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ درخصوص دریافت مالیات برای اشخاص حقوقی و حقیقی است که توسط نمایندگان در روزهای اخیر اصلاح شده است، محمدرضا فلفلانی کارشناس بازار سرمایه درخصوص اینکه اصلاح این تبصره چه تاثیری در افزایش جذب سرمایه در بورس و بهبود وضعیت این بازار دارد به ایسنا گفت: همیشه یکی از دغدغه هایی که فعالان اقتصادی در فضای اقتصادی کشور داشتند این بوده که چطور بنگاه های اقتصادی، شرکت های تولیدی و خدماتی را بتوانند به سمت شفافیت در صورت های مالی سوق داده و بتوانند از حرکت شرکت ها به سمت شفافیت حمایت کنند.
وی ادامه داد: برای اینکه این اتفاق بیفتد و مشوقی برای شفافیت داشته باشیم قوانین و مقرراتی از گذشته در این زمینه وجود داشته است.

بازار سرمایه بستر شفافیت است

به گفته این کارشناس، بازار سرمایه کشور می تواند بستر شفافیت باشد و قاعدتا در فضای قانون گذاری و سیاست گذاری کلان کشور یکسری مشوق هایی به شرکت هایی که در بازار سرمایه پذیرش می گیرند ارائه می شود.
فلفلانی افزود: یکی از این مشوق ها قاعدتا یکسری معافیت های مالیاتی است، یکسری امکاناتی برای تامین مالی و ... است و وقتی شرکتی می خواهد وارد اکوسیستم بازار سرمایه شود و پذیرش بگیرد تا سهام آن شرکت به عموم مردم عرضه شود و تبدیل به سهامی عام شود یکسری الزاماتی که سازمان بورس تعیین کرده است را رعایت کند. 
وی یادآور شد: یکی از این الزامات شفافیت در حوزه مالی است و شرکت ها با توجه به زیرساخت هایی که ایجاد می کنند به سمت شفافیت سوق داده می شوند و در قبال آن می توانند از یکسری معافیت ها بهره مند شوند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: موضوعی که اخیرا مطرح شده بود این بود که این معافیت ها حذف یا کمرنگ شوند که در جلسه مجلس برگزار شد و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت، قرار بر این شد که آن معافیت ها و مشوق ها همچنان وجود داشته باشد.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه شرکت ها می توانند از قبال شفافیتی که ایجاد می کنند هم در تامین مالی شرکت اتفاق های مثبتی رقم می خورد هم می توانند از یکسری معافیت های مالیاتی هم بهره مند شوند. 

وجود معافیت ها عرضه اولیه ها را در بورس بیشتر می‌کند

فلفلانی گفت: پیش بینی می شود وجود این معافیت ها موجی از افزایش تقاضا در خصوص عرضه اولیه رقم بخورد به این معنا که شرکت ها و بنگاه های اقتصادی علاقمند باشند که سهام شان را در بازار سرمایه کشور عرضه کنند و اگر تابلوی معملات هم در کنار این موضوع رونق داشته باشد فضای نسبتا خوبی حاکم خواهد شد.

الزام‌های مالیاتی،‌ شرکت‌ها را به سمت بورس سوق می‌دهد

وی تاکید کرد: اخیرا شاهد سخت‌گیری‌هایی هم در حوزه مالیات و اداره دارایی بودیم، این موضوع می‌تواند شرکت‌ها را به سمت شفافیت سوق دهد، به نظر می‌رسد بنگاه‌های اقتصادی در حال حاضر به خاطر قوانین مالیاتی کشور ملزم به داشتن یکسری شفافیت‌هایی هستند احتمالا با خود فکر می‌کنند که حالا که این شفافیت‌های مالی را دارند از مزایای آن نیز استفاده کنند، مزایا در صورتی به این بنگاه‌ها اعطا می‌شود که در بازار سرمایه کشور بتوانند سهامشان را عرضه کنند بنابراین این موضوع می‌تواند در بلند مدت موجی را ایجاد کند که شرکت‌ها علاقه‌مند به عرضه سهام در بازار بورس باشند و این موضوع فضای مثبتی را در اکوسیستم اقتصادی کشور رقم بزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • افت ۳ هزار و ۹۰۲ واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس